Vloerverwarming

Vloerverwarming is een zeer oud fenomeen welke reeds werd gebruik door de oude Romeinen. Door warme lucht afkomstig van een houtvuur door holle ruimten onder de vloer te laten stromen verwarmden zij hun vloeren. Vandaag de dag is (elektrische vloerverwarming) in onze samenleving geen onbekend fenomeen.

Men maakt de keuze tussen:

·      HOOFDVERWARMING
De Comfotech electrische vloerverwarming is de enige bron van warmte en dient om het vertrek te verwarmen.

·      BIJVERWARMING
De Comfotech electrische vloerverwarming werkt samen met de hoofdverwarming (bijvoorbeeld de CV installatie) en dient om de kou van de vloer te halen.

 

   

 

Een belangrijk voordeel van elektrische vloerverwarming t.o.v. conventionele verwarming ligt in het feit dat er veel minder luchtcirculatie (convectie) aanwezig is. Bij radiatoren spreekt men van stralingswarmte. De warme lucht stijgt naar boven en naarmate deze weer afkoelt daalt deze weer. Hierdoor ontstaat een onnatuurlijke warmte verdeling met een koude “trek” langs de vloer. Doordat bij elektrische vloerverwarming het gehele vloeroppervlak de ruimte verwarmd en de warmte afgifte aan het betreffende vertrek dus overal gelijk is, is er nauwelijks sprake van temperatuur gelaagdheid in de lucht. Elektrische vloerverwarming zorgt daardoor voor een optimale luchtkwaliteit wat met name mensen met luchtweg aandoeningen of cara patiënten zeer ten goede komt.

·       

Hieronder volgen enkele andere voordelen van elektrische
vloerverwarming t.o.v conventionele verwarming:

 

-Geen storende verwarmingselementen.

-Onderhoudsvrij.

-Dunner t.o.v. water vloerverwarming

-Kortere opwarmtijd dankzij de in het element aanwezig zijnde metalen.

-Gelijkmatige warmte verdeling doordat er geen “aanvoer” en “retour” temperatuur is.

-Warmte energie wordt opgeslagen in de betonvloer en werkt daardoor als accumulator.

 


Een prettige bijkomstigheid van elektrische vloerverwarming is dat het “behaaglijkheidsgevoel" sneller aanwezig is indien de voeten op temperatuur zijn. Hierdoor kan men de thermostaat met gemak twee graden lager instellen.  Indien u de elektrische vloerverwarming ook nog eens gebruikt in combinatie met een laagtarief meter kunt u dus zeer economisch stoken.


Tot slot is onze elektrische vloerverwarming niet alleen binnen toe te passen. Ook voor terras, buitentrap of rolstoelhellingen kan de verwarming gebruikt worden. In dit geval alleen om de oppervlaktes vorst en sneeuwvrij te houden.

 

Mocht u overige vragen hebben neemt u dan gerust, en geheel vrijblijvend contact op met ons verkoopkantoor. Wij staan u graag bij met advies !

 

© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED COMFOTECH.NL